Кметът на Есенюрт връчи плакет на футболния талант от Черноочене Баки Ахмед

Гюнер ШЮКРИ

На специална церемония кметът на община Есенюрт (Истанбул) Кемал Бозкурт връчи индивудиални грамоти и плакети за високи спортни постижения на изявени спортисти, прославили общината на различни състезания. Сред тях бе и 13-годишният футболен талант от Черноочене Баки Ахмед, който е състезател на ФК „Башакшехир“ U13 и живее в Есенюрт, най-голямата община в мегаполиса Истанбул.

На церемонията по връчването на отличията присъстваше и бащата на Баки – бизнесменът от Черноочене Сезай Ахмед. Той уточни, че целта на инициативата е била да стимулира младите спортисти и да отдаде на тях и на техните треньори нужното уважение и признание за положените усилия. „Много съм горд, че сред тях е и моят син“, заяви Сезай Ахмед.

Баки Ахмед играе футбол от 6-годишна възраст. Започва развитието си като футболист в детската школа на „ЦСКА 1948“ и ФК „Кърджали“. Спечелил е многобройни отборни и индивидуални награди. Треньори на „Башакшехир“ го забелязват на поредното издание на турнира Купа Златоград през лятото на 2021 г. Изготвят положителен доклад и го канят за проби в Истанбул. Трансферът му се осъществява и с подкрепата на баща му Сезай Ахмед. Любимият отбор на Баки е „Галатасарай“, а любимият му играч е Кевин Де Бройне.

Източник ->