Разследват жител на община Кърджали, представил неистински документ за стаж

Досъдебно производство за използване на неистински официален документ е образувано в ОД на МВР с постановление на Районната прокуратура. Жител на община Кърджали представил в Териториалното поделение на НОИ образец за придобит трудов стаж за получаване на пенсия. По първоначални данни в документа били вписани неверни данни, като за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност от ползвателя. Разследването по случая се извършва от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ с оглед на чл.316 във връзка с чл.308, ал.1 от Наказателния кодекс.

Още от хрониката:

Проверка за неизплатени издръжки е започната в РУ-Момчилград с постановление на Районната прокуратура. 44-годишен жител на общината не издължил определени по съдебен ред месечни вноски на непълнолетните си деца, като натрупаната до момента сума достигнала 11500 лв. Проверката по случая е възложена на група „Охранителна полиция“ в управлението.

Проверка за измама е започната в РУ-Ардино с постановление на Районната прокуратура след жалба на местна жителка, че от нейно име е бил сключен фалшив договор с фирма, с което е била нанесена вреда в размер на около 200 лв. Група „Криминална полиция“ в управлението работи по изясняване на случая.

Източник ->