Кметът на Ардино инж. Изет Шабан установи на място нанесените поражения на Дяволския мост

Гюнер ШЮКРИ

Днес кметът на община Ардино инж. Изет Шабан обходи засегнатия от бедствието район на Дяволския мост на река Арда, за да установи на място пораженията, нанесени от проливните дъждове и ураганния вятър в периода от 9 до 12 декември. Заради повишението на река Арда бяха нанесени значителни разрушителни щети на прилежащата туристическа инфраструктура. Придошлата река е отнесла част от паркинга до Дяволския мост. Компрометирана е пътната асфалтова настилка. Много паднали дървета са разрушили пътната инфраструктура – мантинели, водостоци, туристически табели. Има пукнатини по калдъръмената пътека към моста.

Със заповед на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан е назначена комисия, която е извършил обход на всички поражения и пострадали обекти, нанесени от проливните дъждове и ураганния вятър

на територията на общината. Съставена е количествено-стойностна сметка, която е изпратена до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет и до Областния управител на Кърджали.

Източник ->