Община Ардино стартира дарителска кампания „Ардинска солидарност“

През годините община Ардино неизменно следва утвърдените вече благотворителни акции в помощ на социално уязвими лица от региона, които са били винаги успешни и носещи необходимата подкрепа на нуждаещите се лица. И тази година, следвайки традицията, кметът на община Ардино, инж. Изет Шабан, стартира дарителската инициатива под надслов „Ардинска солидарност“.

Поводът за организиране благотворителната акция е полуразрушена жилищна сграда в село Синчец, вследствие на залелите през изминалата седмица община Ардино проливни дъждове, последвани от обилен снеговалеж. В резултат на природните стихии въпросната, близо 200-годишна, сграда е силно и безвъзвратно компрометирана и застрашава живота и здравето на своите обитатели. Голяма част от външните стени и вътрешността й са напълно разрушени и не подлежат на възстановяване и ремонт. Къщата е и единствено жилище за живущите в нея.

Целта на кампанията е за набиране на финансови средства за засегнатото семейство, с които то да стартира изграждането на своя нов дом.

В тази връзка кметът на общината и инициативния комитет на кампанията, апелират към местната общественост да се присъедини към благородната акция, съобразно личните си възможности, в помощ на пострадалото семейство и използват възможността да благодарят на всички граждани за участието им в досегашните благотворителни акции.

Желаещите да се включат в кампанията като дарят парични средства могат да го направят в сградата на Общинска администрация, етаж 2, стая 9, при г-жа Антония Топчиева.

„Един любезен жест може да достигне рана, която само състраданието може да излекува.“ – Стив Мараболи

Източник ->