Община Ардино се включи в кампанията на „Нестле за Живей активно! 2021“

Гюнер ШЮКРИ

Служители от общинска администрация – Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, се включиха в поход до тракийското скално светилище „Орлови скали. Инициативата е организирана от Общината в рамките на кампанията на „Нестле за Живей активно!“ за втора поредна година. Всеки от участниците успя да извърви средно по 10 000 крачки по маршрута.

„Община Ардино е разположена в сърцето на Родопите, с прекрасна природа съчетана с богата културна история и благоприятни климатични условия за отдих и почивка. Районът е достъпен и е с много добри условия за почти всички видове алтернативен туризъм – познавателен, културен, пешеходен, еко, ловен, риболовен. Тук всеки може да открие своето място“, заяви кметът инж. Изет Шабан. Той припомни, че миналата година, благодарение на активността на участниците, община Ардино бе сред финалистите на инициативата „Нестле за Живей Активно!“.

За всички участници бяха осигурени тениски с логото на инициативата.

Община Ардино заяви участие в Национален конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за Живей Активно! 2021“ в категория „Община с население до 50 000 души“.

„Нестле за Живей Активно! 2021“ е мащабен дългосрочен проект, който има за цел да промотира физическата активност и балансираното хранене, които са проява на грижа към тялото ни и инвестиция в нашето здраве.

Организатор е Националното сдружение на общините в партньорство с „Нестле България“ АД.

Източник ->