Гасиха голям горски пожар в землището на село Яребица

19 пожарникари, горски служители и местно население са гасили голям горски пожар в землището на село Яребица. Сигналът е подаден в 14,53 часа вчера. Незабавно са били изпратени три екипа от службата в областния град по един от пожарните в Момчилград и Джебел, а по-късно и четвърти екип от Кърджали. В гасенето са се включили горски служители от ДГС в областния град, местно население, Община Кърджали е предоставила водоноска. Тази сутрин два пожарни екипа са на дежурство на мястото на произшествието. При пожара в землището на село Яребица са унищожени 146 декара смесена гора и 250 декара сухи треви и храсти. Пожарът е загасен и до края на работния ден днес ще бъде прекратено дежурството на екип на РСПБЗН-Кърджали.

Екипи на РСПБЗН-Подкова, Кърджали и участъка в Бенковски, 7 доброволци от формированието в Кирково, 10 служители на ДГС и 10 души от местното население са загасили пожар в землището на село Върбен. 25 декара сухи треви и храсти пламнали около 13,30 часа. Благодарение на бързата реакция няма нанесени материални щети, от пламъците са спасени 6 сгради в близост.

Около 15 часа отново екипи на пожарната служба в Подкова, на участъка в Бенковски, доброволци, горски служители и местно население загасили 6 декара горящи сухи треви и храсти, запалени от скъсан електропроводник в село Дрангово. Огънят бил локализиран, преди да стигне до 4 сгради и 200 декара горски масив.

Екип на пожарната служба в Кърджали загасил отпадъци в мазе в жилищен блок бързо след подадения сигнал вчера в 13,50 часа, в резултат на което няма щети в сградата.

Източник ->