Общините Кърджали и Одрин се побратимиха

dogovor-odrin-1Малко преди обяд днес кметовете на Община Кърджали, Република България инж. Хасан Азис и Община Одрин, Република Турция Реджеп Гюркан подписаха договор за побратимяване на общините Одрин и Кърджали, като декларираха реализирането на сътрудничеството в десет точки. Преди официалната церемония кметовете заявиха, че договорът е продължение на дългогодишното сътрудничество между двете общини, които ще продължат да полагат взаимни усилия за затвърждаване и доразвиване на създадените добри взаимоотношения.

dogovor-odrin-2С подписването на договора за побратимяване бе договорено реализирането на общи проекти с цел сътрудничество в областта на туризма, културата, социалните грижи, екологията, търговията, икономиката и справянето с природните бедствия, както и развиване на сътрудничество в областта на младежките дейности и спорта, комуникациите, средствата за масово осведомяване.

dogovor-odrin-3На церемонията по подписването на Договора за побратимяване присъстваха председателя на Общински съвет Кърджали Раиф Мустафа, заместник-кметовете на община Кърджали Мухарем Мухарем и Юсеин Ахмед, представители на групите общински съветници, общински специалисти и представители на медиите. Делегация от община Кърджали, водена от кмета на общината инж. Хасан Азис, отпътува рано тази сутрин за Одрин, а посещението й в съседна Турция е еднодневно.

Kardjali.bg