В „Славейков” празнуват Великден с изложба

Slaveykov_Velikden_021В първия ден след пролетната ваканция и непосредствено след най-светлия християнски празник доброволците от „Ръка за помощ” в СОУ „Петко Рачов Славейков” изненадаха своите учители с прекрасна изложба от композиции, посветени на Великденските традиции. Те поканиха директора Милко Багдасаров, помощник-директора Маргарита Демирева, педагогическия съветник Нешка Шопова, богослова Иванка Матева и представителите на Ученическия парламент Тодор Иванов и Мая Йоргова като жури за оценяване и класиране на най-добрите произведения.

Slaveykov_Velikden_03След оценката боядисаните и аранжирани яйца бяха дарени на социална институция. Празничната атмосфера продължи до края на деня, а изложбата бе на показ през целия ден, за да й се полюбуват учители и ученици от двете смени на обучение.

Много специални награди присъди журито, тъй като всички композиции се оказаха интересни, оригинални и създадени с любов и вкус. Общо 35 участници се включиха във Великденската надпревара. На финала на обсъжданията директорът Багдасаров и присъстващите ученици се чукнаха с яйца за здраве и берекет.

Slaveykov_Velikden_01Голямата награда за най-богата композиция, изградена от няколко по-малки, получи Маргарита Петрова от VІІа клас. За най-класическо според християнската традиция произведение бе отличена Еда Узун от Vв клас. Кристияна Гъдова от Vа клас получи награда за използвани най-разнообразни техники на боядисване на яйцата. Валентина Каменова от VІа се отличи с най-здравите и красиво нарисувани яйца, а Рени Джуванова от същия клас – с най-пъстрите яйца. Иван Димитров от Vд отнесе наградата за най-добре оформен кът с яйца, а Георги Кехайов от Vе – за най-оригинална композиция от яйца и природни материали.