Пиесата „Назови ме с моето име“ на кърджалийска сцена

Гюнер ШЮКРИ

В сряда вечер на сцената в кърджалийския театър пиесата „Назови ме с моето име“ на режисьора Благой Бойчев развълнува салона със спомени от мрачното болезнено време на срамния акт на т. нар. „Възродителен процес“. Режисьорът Благой Бойчев бе създал спектакъла в съавторство със Здрава Каменова и Наталия Цекова и е по истински истории на хора, чиито имена са били принудително сменени.

Спонсори на пиесата бяха кметът на Община Кърджали д-р инж. Хасан Азис и евродепутатът Илхан Кючюк. Тя е базирана на книгата на проф. Христо Кючуков и Сибел Солак, в която се пресъздават разкази на хора, изживели през възродителния процес.

„Хубаво е да се знаят историите за Възродителния процес, защото това ни прави по-откровени. Те ни ни отдалечават, а ни правят по-мъдри“, заяви след края на спектакъла кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Сред присъстващите бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателите на общинските съвети в Ардино, Джебел, Момчилград и Черноочене, зам.-кметове на общини. Тук бяха още народният представител в 44-ото Народно събрание Адлен Шевкед, областният лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам.

Присъстващите спазваха противоепидемичните мерки и дистанция.

Източник ->