Делегация от побратимената община Нилюфер гостува в Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан посрещна представителна делегация от побратимената турска община Нилюфер в Бурса, начело с кмета Тургай Ердем. Основната тема на разговорите бе продължаването на доброто сътрудничество между двете побратимени общини. Обсъдени бяха съвместни прояви, които ще се организират тази година в условия на пандемична обстановка.

Кметът инж. Изет Шабан изрази огромното си задоволство от посещението на колегата си Тургай Ердем. „За нас е чест да ви посрещнем и да бъдем отново заедно“, заяви инж. Изет Шабан. Той подчерта, че през месец август предстои организирането на традиционния панаир, първият Фестивал на чистите храни от Родопите, както и отбелязването на 100-годишнината от основаването на читалище „Родопска искра“ в град Ардино в случай, че страната не е в пандемична ситуация.

В края на срещата и двете страни изразиха своята удовлетвореност, след което бяха разменени подаръци. Домакините дариха картина, изобразяваща родопски къщи, а гостите – специално изработена ваза.

На срещата присъстваха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и зам.кметът Неджми Мюмюнходжов. От турска страна в разговорите участваха председателят на Управителния съвет на „Нилбел“ Наджи Кале и почетния председател на Сдружението на изселниците от Пловдивския район „Филдер” в Нилюфер Ремзи Аптиоглу.

По-късно кметът на община Нилюфер Тургай Ердем посети село Чубрика, откъдето са корените на неговата съпруга.

Община Нилюфер е първата побратимена община на Ардино. Взаимните контакти датират от 1996 година. Повече от 20 години, въпреки големите разстояния, приятелството между двете общини се задълбочава с всяка изминала година.

Гюнер ШЮКРИ

Източник ->