ДНСК разреши ползването на новата газова инсталация в СУ „Й. Йовков”, учениците могат да върнат в класните стаи

Разрешение за ползване на новата газовата инсталация в СУ „Йордан Йовков” е получено днес в Община Кърджали, която е основен инвеститор на този обект. То е от 30 март и касае въвеждане в експлоатация на строежа „Газификация на котелно в СУ „Йордан Йовков”, който е част от основния ремонт на отоплителната инсталация в учебното заведение. Това съобщи временно изпълняващата длъжността кмет на община Кърджали инж. Катя Митовска.

По думите й акт 16 на целия обект вече е подписан. „Тъй като той е от висока категария бе изпратен отново в ДНСК София с всички становища от приемателната комисия. Имаме разрешение за въвеждане в експлоатация на вътрешната отоплителна инсталация. С разрешението за ползване на газовата инсталация приключва и изцяло процедурата по финализиране на обекта, който вече може да се използва както се казва във всеки един момент от тук нататък”, коментира инж. Митовска.

Тя припомни, че само в рамките на 3-4 месеца са извървени всички законови процедури на инженеринг, които включват проектиране и строително-монтажни работи, включително и на авторския надзор, който е необходим на обектите. „Единият обект беше газификация и реконструкция на отоплителната инсталация в СУ „Йордан Йовков”, а другия инженеринг, проектиране, строително-монтажни работи и авторски надзор на самата вътрешна отоплителна инсталация. На газифицирането стойността е 116 500 лева, на вътрешната отоплителната инсталация – 265 780 лева”, припомни инж. Митовска.

Тя благодари на всички участници в генералния ремонт – на строителите, на строителния надзор, на авторския надзор, за добрата и координирана работа.

„В зависимост от заповедите на здравния министър във връзка с противоепидемичните мерки, учениците, които досега бяха пребазирани в сградите на други учебни заведения, могат вече да се върнат в родното училище”, каза още инж. Катя Митовска.

Kardjali.bg

Източник ->