Децата на ОДК – Кърджали посрещат Баба Марта

Тази година, поради ограниченията за масови прояви, децата от ОДК – Кърджали посрещнаха Баба Марта в своите клубове и школи.

На 26 февруари на сцената на Общински детски комплекс в Кърджали се изявиха децата от Школата по етнография и краезнание с ръководител Нели Карабашева. Пред своите родители те разказаха за традициите и обичаите при посрещането на Баба Марта. Малките етнографи представиха легенди, поверия и наричания. Подготвиха игри и изненади на близките си и отправиха пожелания за живот и здраве, за късмет и берекет!

На 27 февруари малките артисти от клуб „Театър, творчество, изява“ с ръководител Марияна Бекриева, сътвориха още един детски празник. В очакване на срещата си с Баба Марта, на сцената се изявиха Пижо, Пенда и малката Марта, Ян Бибиян, Котаракът в чизми, Червената шапчица, Пепеляшка, Пинокио и Пипи дългото чорапче! С интересните сценки, които представиха, създадоха празнично настроение, забавление и получиха много аплодисменти от родителите! Поради пандемията Баба Марта не успя да дойде, но изпрати писмо с поздравления и забавни предизвикателства! Децата отгатнаха всички гатанки и усукаха бели и червени конци, с които да се закичат на 1 март, а за да прогонят болестите и лошотиитепрескочиха огъня в двора на ОДК.Тези прояви преминаха при спазване на всички противоепидемични мерки.

Децата от ДВГ „До Ре Ми“ с ръководител Милослава Славова, Школата по изобразително изкуство с ръководител Севинч Еминова и клуб „Театрално студио“ с ръководител Антония Грозева също отбелязаха празника. Тези прояви преминаха при спазване на всички противоепидемични мерки.

Днес, на 1 март, учениците от Детски и младежки парламент ще закичат с мартеници работещите в общинска и областна администрация и в Регионалното управление на образованието.

Kardjali.bg

Източник ->