Първа кметска среща за годината в Ардино

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан заедно с екипа си проведе първата за 2021 година традиционна работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места.

По време на срещата кметът инж. Изет Шабан запозна присъстващите с параметрите на инвестиционната програма на общината за тази година.

„Подобряване на водоснабдяването на населените места, ремонт и рехабилитация на уличната мрежа са сред основните ни приоритети и през настоящата година“, заяви инж. Изет Шабан. Той отбеляза, че съвместно с реализирането на инфраструктурните проекти е разработена и концепция за развитие и благоустрояване на градската среда. Тя включва благоустрояване на централната част на града в паркова зона, място за културни прояви, детска площадка, обособяване на кръгово движение, сух фонтан, реновиране на улица „Търговска“ и др. „С реализацията на проекта градът ще стане още по- привлекателно място за живеене“, уточни кметът.

Във връзка с предстоящите парламентарни избори на 4 април, инж. Изет Шабан възложи на кметовете и кметските наместници да огледат изборните помещения, кабините за гласуване, техниката, наличните урни и при необходимост да ги приведат в съответствие с изискванията за провеждане на изборен процес.

Друга тема, разисквана по време на срещата бе доставката на хляб и основни хранителни продукти в населени места с население до 500 жители на територията на общината. Със заповед на кмета на общината инж. Изет Шабан кметовете и кметските наместници са упълномощени да извършват контрол на справките, с които се удостоверява доставката на хляб и основни хранителни продукти, както и да извършват необходимия контрол.

Източник ->