Продължава ремонта и рехабилитацията на улици и тротоари в Кърджали

Продължава изпълнението на строително монтажните работи свързани с изпълнението на проекта за ремонт и рехабилитация на тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление в централна градска част и кв. Възрожденци. Към момента в обхвата на дейностите влизат ул. Екзарх Йосиф и ул. Отец Паисий с изпълнител Ардастрой ЕООД, ул. Ген. Чернозубов и ул. Републиканска /в участъка от бул. Беломорски и бул. България/, ул. Самуил, с изпълнител на поръчката ДЗЗД НЕКСТ ИНЖЕНЕРИНГ и ул. Райко Жинзифов и част от ул. Христо Данов в кв. Възрожденци, където дейностите се извършват от ДЗЗД ЕКОМЕД.

За улица Екзарх Йосиф приключват дейностите в участъка от бул. Булаир и ул. Отец Паисий. Започва работа в следващия участък от ул. „Отец Паисий“ до бул. Тракия, като ограничаването на движението в този участък е за периода 09.11.2020г. до 09.12.2020г. Съгласно графика се планира приключване на строително монтажните дейности по ул. Екзарх Йосиф те трябва да приключат до края на месец декември. След това предстои изпълнителят да пристъпи към рехабилитация и на ул. Отец Паисий, като ограничението на движението по тази улица ще се въвежда също поетапно.

Относно ул. Ген. Чернозубов, ул. Републиканска и ул. Самуил се очаква до 16.11.2020 да приключат основните строително монтажни дейности, като ще останат само довършителни работи, но движението по нея ще бъде възстановено. Продължават работите по ул. Самуил, като планираният срок за приключване на рехабилитацията на тротоарите е 15.12.2020 г. Дейностите по ул. Републиканска в планирания за рехабилитация участък се очаква да стартират след 23.11.2020 г. , като движението по нея ще бъде ограничавано поетапно.

По график се извършват и предвидените дейности по ул. Райко Жинзифов в кв. Възрожденци, като там не е ограничено движението на автомобили.

Неудобство изпитват гражданите и гостите на град Кърджали, за което се обръщаме към тях с извинение за причиненото неудобство, но нека бъдем търпеливи.

Kardjali.bg

Източник ->