Благодарности и символични подаръци от възпитаниците на Неделното училище

Служителите от ОДМВР-Кърджали получиха благодарности и символични подаръци от възпитаниците на Неделното училище по вероучение за усилията в овладяването на епидемията

„От деца за хора с големи сърца. Благодарим Ви!“ – с тези думи върху сувенир на фона на средновековния манастирски комплекс „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали възпитаниците от Неделното училище на отец Николай Величков изразиха своята благодарност към полицаи, лекари, здравни работници в за борбата им на първа линия срещу епидемията Ковид-19. 1500 пакетчета, съдържащи сувенира и фиолка с аромат на българска роза, бяха раздадени на тържеството в църковния двор, което отбеляза и успешното приключване на учебната година за Неделното училище по вероучение.

Отец Николай и неговите ученици обърнаха специално внимание на труда на полицейските служители, които са работили, без да жалят усилията си, рискувайки своето здраве, за да се спазват мерките срещу разпространението на заразата и да бъдат контролирани направените предписания на здравните власти. С присъщата им искреност децата споделиха, че за тях полицаите, медиците, здравните работници са героите на днешния ден.

Кошницата със специалните сувенири за полицейските служители получи директорът на ОДМВР-Кърджали старши комисар Атанас Илков. Той благодари на децата от Неделното училище и на наставника им отец Николай за инициативата, защото този сърдечен жест вдъхва увереност, че служителите на МВР са свършили професионално задълженията си, справили са се с опазването на живота и здравето на хората и в осигуряването на добър обществен ред. Радваме се на вашата оценка и на вашите благодарности, защото те са искрени и обективни, каза пред децата старши комисар Илков. Той пожела на учениците прекрасна ваканция и ги насърчи, когато правят избор на професия, да не се колебаят да изберат някоя от тези, които днес бяха на специална почит – лекари, полицаи, медицински сестри, здравни работници.

Поздравления и пожелания децата получиха и от зам.-директора на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ д-р Диана Георгиева, директорът на ЦСМП д-р Атанас Митков, Росица Чилингирова, началник на отдел в Регионалната здравна инспекция. Отец Николай и отец Виктор прочетоха молитва за здраве на всички в деня на Рождеството на Йоан Кръстител.

Регионален пресцентър на МВР

Източник ->