Поредно признание за Анелия Крумова като един от най-изявените абитуриенти на България

За десета поредна година, в навечерието на най-българския празник – 24 май, Денят на славянската писменост и българската просвета и култура, Фондация „Шанс за децата и природата на България“ отличи най-талантливите деца и младежи на България.

Проектът „Награди, стипендии и отличия“ има за цел подпомагане обучението и изявите на талантливи деца и младежи в областта на точните и хуманитарни науки, изкуството и новите технологии.

Индивидуални парични награди получиха млади таланти от цялата страна, завоювали призови места на национални и международни конкурси, състезания и олимпиади в областта на математиката и информационните технологии, литературата, музикалното, изобразителното и танцово изкуство и екологията.

Сред финалистите е и кърджалийската гордост Анелия Крумова. Тя ще получи индивидуална парична награда за отлично представяне на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания в сферата на литературата. След като бе високо оценена на общинско ниво и стана носител на стипендия „Кърджали“, Анелия има и високо национално признание. Някои от най-големите ѝ постижения са: Лауреат в Международен конкурс на Представителството на Руското сътрудничество в България /в раздела за есе на тема „Свободата и интернет“/; Първа награда за проявен устойчив изследователски интерес и надграждане на резултатите, с цел проучване и опазване на богатството на българските диалекти и традициите на българската култура с изследователския си проект „Думите от речника на баба“ на Шеста научна сесия на Ученическия институт на БАН; Специална награда и участие в сборник от Национален младежки конкурс за есе с международно участие „Доброто и злото в нашето общество“; Голямата награда статуетка на Стоян Михайловски за журналистика в XI национален конкурс за литературно творчество и журналистика „Ст. Михайловски“-Русе 2018 г.. Това са една малка част от високите върхове, които Анелия е покорила, а е едва на осемнадесет. Заедно с ръководителката си – Антония Маровска, доказаха многократно, че са един много успешен тандем. Безспорно на Анелия тепърва ѝ предстоят още много големи успехи. Пожелаваме ѝ успешно полагане на зрелостните изпити и отлично представяне на Националната олимпиада по български език и литература, на която бе класирана преди няколко месеца!

Източник ->