Екип на сектор „БДС“  с мобилна станция прие 25 заявления за лични документи

Гражданите могат да подменят личните си документи и преди изтичане на срока на валидност

Мобилна станция на сектор „Български документи за самоличност“ работи днес в областната администрация в Кърджали. Служителите от сектора приеха 25 заявления за издаване на лични документи на работещи в областната администрация и членовете на техните семейства. Заявени бяха обикновени поръчки за 14 лични карти и 11 паспорта, петима водачи на МПС се възползваха от възможността да подменят свидетелствата си за правоуправление. На място в областната администрация беше осигурена възможност за плащане на услугите чрез ПОС терминално устройство.

На 12 февруари 2020 г. два екипа с мобилни станции на сектор „Български документи за самоличност“ ще приемат заявления в няколко населени места в Община Джебел по предварително направена заявка.

ОДМВР-Кърджали напомня на гражданите, че могат да подменят личните си документи преди изтичане на срока на валидност без ограничения. Обслужването на гражданите се извършва без прекъсване от 8,30 часа до 17,30 часа всеки работен ден. Създадена е организация за прием на документи чрез мобилни станции във фирми, институции, учреждения, населени места след заявка в сектор „БДС“. Освен работещите в съответната организация заявления за лични документи могат да подадат и членовете на техните семейства.

Телефони за заявки: 0361/ 69 208, 0361/69 355.

Източник ->