Ценността да даряваш… Благотворителни инициативи в СУ „Отец Паисий“

ДОБРОТО СТОПЛЯ, ПРЕЧИСТВА, ЛЕКУВА…

Благотворителността не се нуждае от публичност. Сама по себе си тя е ценност и за този, който дарява, и за този, който получава… Помощта и благодарността си подават ръка и в това се крие магията на добротворството.

Когато доброто е кауза, подета от деца, жестът да дариш на някого в нужда превръща детските светли помисли в жив дар.

Това е единствената причина да отразим благотворителните инициативи на паисиевци в навечерието на коледните празници. Добрите дела трябва да бъдат споделяни, разпространявани, за да стават повече… Съвремието ни има нужда от такива!

Ето ги и тях:

„Да подарим надежда за Коледа“ – 14-то издание на благотворителен коледен базар под патронажа на областния управител Никола Чанев:

– Второкласниците от СУ “ Отец Паисий“ се включиха в благотворителната кампания, като внесоха 721,70 лв. по дарителската сметка.

– Обединени под мотото „Вълшебна Коледа“, подкрепяни от своите семейства, седмокласниците вложиха любов, сръчност и фантазия в приготвянето на домашни лакомства и… успяха – събраните средства са на стойност 927 лв.

– IX Б клас дари 305 лв.

– Малки и големи паисиевци в своите коледни работилници изработваха различни предмети, сувенири, картички, сурвачки, лакомства и предмети за бита, които дариха в подкрепа на каузата. Събраните от тях средства са на стойност 157 лв.

Нашите деца подкрепиха шестгодишния Васил Търпанов от гр. Кърджали и тринадесетгодишната Мюрфе Юсеин от с. Бащино с пожеланието да бъдат здрави!

Учениците от IV А клас посетиха Дома за възрастни хора и зарадваха обитателите му с ръчно изработени коледни картички, а танцова група „Шарено герданче“ представи програма, с която усмихна деня на хората от третата възраст, ползващи социални услуги.

Кампанията „Капачки за бъдеще“, под мотото „Избирам да помогна“, привлече и увлече паисиевци в творенето на добро. Събраните капачки бяха транспортирани до събирателен пункт в град Пловдив. Инициативата продължава…

Да… Доброто има много измерения… Но вложиш ли сърце, жар и душа в него, става безценно, защото пречиства, стопля, лекува…

Благодарим Ви, деца, за стореното добро!

Желаем Ви светли, споделени и хубави предстоящи празници!

Бъдете здрави!

Източник ->