Удари първият училищен звънец за учениците от Езикова гимназия «Христо Ботев», град Кърджали

Слънчевите лъчи на септемврийския ден озариха улиците на областния град. В календара на всяко българско семейство септември бележи ново начало. Учебната година поставя на първо място изконните ценности като доблолюбие, стремеж към познание и образование. Няма друга нация, която да поставя стремежа към познание по-високо от българската.

С вдигане на трибагреника и химна на Република България започна тържествената церемония по откриването на новата учебна 2019-2020 година в Езикова гимназия «Христо Ботев» – Кърджали. Гвардейците от Първия ученически гвардейски отряд трогнаха всички присъстващи със своето изпълнение. Аплодисменти имаше и за изпълнението на фанфарния състав на Гимназията.

Гости на тържеството бяха представители от Областна администрация, Регионалното управление на образованието, община Кърджали, които поздравиха учениците и учителите с новата учебна година. Поздравителни адреси бяха получени от името на Асим Адемов – евродепутат от ЕНП/ ГЕРБ, Тракийското дружество «Д.Маджаров» и Висшето военноморско училище «Н. Вапцаров».

Директорът на Езиковата гимназия «Христо Ботев» Маноил Димитров поздрави учениците, родителите и учителите с думите:

“Първият учебен ден е празник, символ на вечното начало и на духовното съграждане. Днес прекрачваме в новата учебна година с усмивка и с вяра, че тя ще бъде, изпълнена с успехи, красиви дни и със здраве!”

Господин Димитров пожела на гимназистите увереност по пътя на образованиеto, защото именно младите хора са тези, които градят бъдещето на България, за да продължи тя да се движи сигурно напред към един красив и хармоничен свят.

Безспорно най-развълнувани бяха новоприетите ученици от VІІІ клас, които от днес заедно със своите родители стават част от голямото и сплотено семейство на Гимназията. С пожелания за много успехи директорът връчи ключа на познанието на Весела Добрикова, постигнала най-висок резултат на Националното външно оценяване, а Кирил Бояджиев, ученик от дванайсети клас, пожела на новоприетите гимназисти да съхраняват духа на достойни ботевци през следващите най-вълнуващи години в Гимназията.

Радостна е новината, че и тази учебна година с учениците, изучаващи английски език в Гимназията, по Програма за международен обмен «Фулбрайт» ще работи Кейт Бийвър от САЩ, а по Програма «Културвайт» с учениците по немски език от месец март 2020г. ще работи доброволец от Гермния.

Директорът господин Димитров призова да се продължи традицията за работа с отговорност и професионална всеотдайност, за да се гордеят всички с постиженията на учениците на национално и международно ниво, които и през ваканцията продължават да прославят Езиковата гимназия.

Ергюнал Сабри от 12 клас спечели европейска титла по бокс за младежи, Емре Емурла от 12 клас е стипендиант на баварското правителство, Стела Ненкова и Синем Юсеинчауш от 11 клас са стипендианти на Посолството на Германия, а Назире Юзеир от 12 клас печели първо място за есе на немски език на национален конкурс.

Тържеството продължи с изпълнения на младите музикални таланти и с пожеланията На добър час!

Източник ->