Анелия Крумова не слиза от първа позиция

Ученичката Анелия Крумова от СУ „Петко Рачов Славейков“ оглавява класацията в ежегодния литературен конкурс на Ротари и Ротаракт София-Витоша – “Пурпурно перо“ 2019. Тя получи голямата награда – курс по творческо писане към Творческа академия “Заешка дупка”.

„Пурпурно перо” се провежда на национално ниво за осма поредна година. Досега конкурсът се провеждаше с деца от 8. до 12. клас, но тази година е разделен на две възрастови групи – от 14 до 17 години и от 18 до 30 години. Всяка от групите се състезава в три категории – стихотворение, кратък разказ и есе. Анелия се надпреварва в първата възрастова група със своето есе на тема „Заради една мечта“ и журито й дава почетното първо място. Членове на уважаемото жури са Светлозара Лазарова, добре позната като журналист и сценарист в Българската национална телевизия, младият талант на българския театър и кино Димитър Николов и Радослав Гизгинджиев, един от най-успешните млади български писатели. Те оценяват творбата на Анелия като една от най-добрите в конкурса. Ученичката получава първото място и голямата награда – курс по творческо писане към Творческа академия “Заешка дупка”. Конкурсът се провежда благодарение спонсорството и подкрепата на издателство Кибеа, на Ротари клуб София-Витоша, на Ротаракт клуб Канари Уорф, на Сити Академи и на Борислав Николов.

Екипът, който Анелия и ръководителката й Антония Маровска създадоха, става все по-успешен. Със сигурност ги очакват още много „големи шлемове“.

Източник ->