С откриване на Зала на талантите в ОУ „Климент Охридски” стартираха дните, посветени на патронния му празник

С откриване на чисто новата Зала на талантите и мултимедийна презентация за живота на училището в Основно училище „Свети Климент Охридски“ днес бе открита Седмицата, посветена са своя патронния му празник.

За да уважат тържеството на основното училище тук бе заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, експертът в РУО Ангелина Костова, представители на партньорски организации, с които работи училището, сред които Дневен център „Надежда”, Дома за стари хора, НТС, РЗИ, РДГ и др.

Специален поздрав от името на кмета инж. Хасан Азис към учители, ученици и партньори на училището отправи заместник-кметът Веселина Тихомирова. На учителите тя пожела да бъдат все така всеотдайни в работата си да образоват и вдъхновяват своите ученици, на учениците – да уважават своите учители, да пазят традициите на училището и да почитат неговото минало.

Всички присъстващи в залата на талантите бяха поздравени и от експертът от РУО Ангелина Костова.

Празниците, посветени на патрона на училището, продължават до петък – 23 ноември. Вторник е ден на самоуправлението в учебното заведение. В този ден ученици ще превземат директорските и преподавателски места. Програмата включва и цирково шоу.

В сряда, от 11 часа, е отделено време и за спортен празник. В четвъртък от 10 часа започва Ден на здравето, когато за малки и големи ще бъде устроен здравословен базар. От 11 часа на същия ден ще се проведе състезание Мистър шеф – една съвместна инициатива с РЗИ – Кърджали. От 17.30 часа ще се състои състезанието „Мама, татко и аз“ с ученици и родители. В петък от 11 часа, на финала на Седмицата на патронния празник не школото, ще се проведе състезание в прогимназиален курс и ще бъдат дадени награди.

Kardjali.bg

Източник ->