„Арда 1924″, „Приятели Юнайтед“ и „Граничар“ с победи във втория кръг на „Лига Кърджали“

Изключително вълнуващи и коректни двубои се наблюдават от началото на първенството по мини футбол на БАМФ Кърджали. Вторият кръг от „Лига Кърджали“ започна така както протече целият първи кръг. Без излишно напрежение, без грубости и с изключителна коректност. Още в първият двубой капитанът на ФК „Джебел“ Юксел Мехмед, типично в негов стил поправи съдийско решение в ущърб на съперниците им от ФК „Арда 1924″. По този начин той даде пример на всички участници в първенството пример, който по-късно последваха и други състезатели от различни отбори.

В игрови план двубоят също имаше с какво да се запомни. Момчетата на ФК „Арда 1924″ започнаха уверено, повеждайки с 2:0 след голове на своя капитан Благовест Саръев и Ерай Салиф. Отговорът на джебелчани, въпреки кадровите проблеми, обаче не закъсня. С голове на Юзджан Шабан и Али Мехмед те стигнаха до 2:2 още преди почивката. Воденият от своя играещ президент Метин Халил, отборът на Джебел опита да направи пълен обрат, но намесите на Шабан Исмаил на кърджалийската врата и ефектен гол на Васил Чолаков пратиха резултата в друга посока. До крайното 4:2 се стигна след като Благовест Саръев се опита да намери Петър Лазаров в дълбочина, но Али Мехмед пресече и за негово нещастие топката попадна във вратата на ФК „Джебел“.

Във втората среща отборът на „Приятели Юнайтед“ надделя трудно с 6:2 над FC „Pripek“. На почивката футболистите от Джебел водеха с 2:0. За бяло зелените се разписаха капитанът Михаил Младенов и Ивайло Чаушев. След почивката нови две попадения добавиха отново Михаил Младенов и Николай Аргатов. Въпреки негативния резултат FC „Pripek“ не преставаше да търси своето и заслужено стигна до две попадения дело на Илиян Зафиров и Тодор Тошков. Окрилени от двете попадения припекчани тръгнаха на щурм и не бяха далеч от това да намалят още резултата. За тяхно нещастие в една от страхотно организираните ответни атаки Здравко Чаушев отбеляза петия гол във вратата на иначе добре представилия се Деян Василев. Точка на спора сложи Михаил Младенов, който по този начин отбеляза своя хеттрик, а като се има предвид и двете асистенции и цялостното му представяне в срещата, то той дава сериозна заявка за приза „Футболист на седмицата“.

Последният двубой за деня бе най интересният за наблюдаване до този момент в „Лига Кърджали“. Изключителен атакуващ и красив футбол от ФК „Граничар Кирково“ и невероятна тактическа дисциплина и непрoбиваема защита от ФК „Докторите“. Резултатът 4:1 в полза на „Граничар“ в никакъв случай не дойде лесно, а напротив. „Докторите“ бяха излезли да не допускат гол и защитното дуо Танер Алиев и Рейхан Мехмед се справи повече от блестящо. Сърцатата игра на капитана Ахмед Юсеин и котешкия рефлекс на вратаря Ерай Дурмуш също допринесоха за доброто представяне на сините. В крайна сметка силите им свършиха 8 минути преди края, когато красив гол отбеляза един от най-добрите бранители в първенството до момента Здравко Чолаков. Малко след това капитанът в днешния двубой Слави Касабов покачи на 2:0 и успокои своите. Талантливият Александър Димитров пък отбеляза третия и четвърти гол в срещата. Почетното попадение за „медиците“ отбеляза здравият бранител Рейхан Мехмед.

Източник ->