Асфалтират селски отсечки в Ардинско – пътя за Горна Червена скала

Гюнер ШЮКРИ

Приключи асфалтирането на 2-километровата отсечка от пътя за Богатино към Горна Червена скала. Ремонтните дейности на пътната артерия са финансирани от капиталовите разходи на община Ардино за 2018 г.

Събитието предизвика интерес сред местните жители. „Живея в Турция, но през летните месеци винаги съм тук в родното си село. Особено участъкът за Горна Червена скала бе непроходим и бе трудно да се придвижваме с лека кола. Сега за първи път ще стигнем до домовете си по асфалтов път“, заяви 80-годишният Салимехмед Алкая. Изселникът е щастлив, че общината полага грижи и предприема мерки за решаване на проблемите на хората.

Община Ардино продължава да прави инвестиции в малките населени места. Осигурено е редовно сметосъбиране, поставени са допълнителни контейнери на възлови места. Асфалтират се междуселищни и махленски пътища. Във всяко едно село има улично осветление.

От името на местните жители кметовете на Богатино (Юзджан Махмуд) иЧервена скала

(Гюлдане Муса) изказват сърдечните си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад за вниманието и грижите, които полагат за благоустрояването и развитието на малките населени места.

Източник ->