ОД на МВР-Кърджали предприема мерки за сигурност във връзка с предстоящите празници

Съвместни операции с различни институции са предвидени в специалния план на ОД на МВР-Кърджали във връзка с предстоящите празници на 1, 5,6 и 7 май. Полицаи и служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ извършват проверки в църковни храмове и заведения с оглед предприемането на превантивни мерки за сигурност в обектите и контрол за спазването на правилата за пожарна безопасност. Съвместно с Областната дирекция по безопасност на храните са планираните проверки по търговски обекти, които предлагат месо, месни произведения и други хранителни стоки. На контрол подлежат питейните и увеселителни заведения с оглед опазване на обществения ред и присъствието на непълнолетни лица след определения час.

Полицейски сили от РУ на МВР в областта ще охраняват по време на празничните дни публичните прояви, храмовете и местата със засилен поток от хора – базари, гари, автогари. Специализирани операции по пътищата ще бъдат фокусирани върху контрол на скоростта в населените места и извън тях, правоспособността на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества. Проверки ще се извършват не само на основните трасета, а също и в малките населени местапрез деня и в тъмната част на денонощието. Засилено ще е полицейското присъствие в началото и края на празниците.

Полицията отново напомня на гражданите да внимават за парите си особено когато пазаруват на оживени места, където често гастролират джебчийски бригади. Хората да бъдат бдителни за опазване на имуществото си, ако ще отсъстват от домовете си, а също и по отношение на телефонните измамници, които засилват активността си. Важно е да сесъобщава за всяко нарушение и да не се предават пари на непознати, независимо по какъв повод е поискано това.

При всяка ситуация, която изисква намеса на полиция, подайте незабавно сигнал на единния европейски номер 112.

Източник ->