Паисиевци с успехи в националното състезание „Ключът на музиката“

Най-нематериалното богатство, което изразява душата на един човек и може да достигне до милиони други… Единствената форма на изкуство, която е способна да ни откъсне от реалността и едновременно с това да ни върне в нея, да ни кара да се усмихваме и същевременно да ни натъжава, да ни дава възможност да изразяваме себе си, но и да чувстваме, че не сме сами. Да ни намира, да я търсим и преоткриваме, да ни прегръща в себе си, да ни разведрява, да ни вдъхновява, свързвайки ни с истинската ни същност… Така изкуството музика живее в сърцето на всеки един от нас.

А за паисиевци тя е знание, умение, талант и дар!

За трета поредна година седмокласниците от СУ „Отец Паисий“ доказват това, като заемат първите места в Областния кръг на Националното състезание „Ключът на музиката“. Ето и класираните паисиевци на областно ниво: 1. Росица Петрова – VII Б клас, 2. Георги Атанасов – VII В клас, 3. Илияна Трингова – VII В клас.

От шестокласниците първи за област Кърджали е Димитър Стефанов – VI Б клас, а Петко Тодоров – VI А клас и Василия Маргаритова – VI Б клас показаха отлични резултати и заеха призови места.

В Националния кръг на състезанието, който се проведе в периода 23-25 март 2018 г. в град Пловдив, участваха: Елена Гавраилова – IV Б клас, Алмира Емин – IV Г клас и се завърнаха с грамоти и плакет ключ сол.

„Ключът на музиката“ за ученици от IV, V, VI и VII клас се организира от Министерство на образованието и науката и дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения, придобити в началния етап на основната образователна степен, както и в първите два класа на средната образователна степен.

Поздравления за талантливите паисиевци и техния ръководител – г-жа Евгения Пейкова!

Пожелаваме им вдъхновение, нови цветни и музикални преживявания!

Време е за музика!

Източник ->