Послание от младшите посланици на „Славейков“ до европейските им връстници

Клубът на младшите посланици на Европейския парламент в СУ „Петко Рачов Славейков“ – град Кърджали стана инициатор на идея, посветена на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Мотото на инициативата е „За Европа с любов -послания за мир”. Участват всички 1680 ученици – възпитаници на най-голямото училище в Южна България, от първи до дванайсети клас, които по свой начин, чрез рисунка или дума, изразяват своето отношение към ЕС.

Бяха раздадени 66 постера/по 1 постер на всяка паралелка/, като по този начин всеки клас получи възможност да съчини, напише и изпрати собственото си послание до своите европейски връсници.

В двора на СУ „Петко Рачов Славейков” представители от всички класове, съвместно с младшите посланици, демонстираха по интересен и много забавен начин готовите постери.

Директорът Милко Багдасаров спонтанно започна да подрежда учениците и те самите се изненадаха, когато в края на проявата се оказа, че са образували с телата си инициалите на Европейския парламент и Европейския съюз. Междувременно пък цветовете на постерите по начина на подредба изобразяваха българския трикольор.

Посланията на всички паралелки бяха съгласувани в едно общо кратко послание, което чрез медиите, чрез контактите с партньорски училища по проекти, по време на бъдещите национални и международни инициативи, които организират славейковци, ще бъде разпространено, за да стигне до сърцето на всяко европейско дете.

Послание от децата на СУ „Петко Рачов Славейков”,гр.Кърджали, България към децата на Европа

“Скъпи приятели от близо и далеч, нека да си обещаем да живеем така, че мирът от блян и мечта да се превърне в реалност! Да положим всички усилия и заедно да намерим разковничето на мира! Вярваме, че то е в една усмивка,в една прегръдка, в радостта от живота, в желанието да бъдеш толерантен и да ставаш близък с хората, независимо от техните вярвания.Вярваме също, че ако забравим поне за един ден политическите и икономически стремежи, ще направим по-добър света!”

Клуб на младшите посланици на СУ “Петко Рачов Славейков”-Кърджали

Източник ->