В Ардино започна плащането на местните данъци и такса битови отпадъци

Гюнер ШЮКРИ

Стартира кампанията по събиране на местните данъци и такса битови отпадъци за 2018-та година в община Ардино, съобщиха от отдел „Местни данъци и такси” в общината. Освен тези данъци в местната хазна влиза и данъкът за МПС-тата, чиито размер е определен в Наредбата за местни данъци и такси. При плащане на задълженията в пълен размер до края на месец април се ползва 5% отстъпка за данъка и ТБО.

81-годишният Исмаил Али от Ардино винаги е от първите, които се издължават към общинската хазна. Той е собственик на недвижим имот-къща в град Ардино и тази година пак е първи в списъка за платените данъци за 2018-та година.

Началникът на отдел „Местни данъци и такси” в Ардино Сейфи Местанов съобщи, че продължава работата по събирането и на неплатени дължими данъци от предишни периоди. До неизрядните платци са изпратени Актове за установяване на задължения и покани за доброволно заплащане. Данъчните служители в Ардино са изпратили и протокол с първа партида на неизрядни платци към частните съдебни изпълнители (ЧСИ).

Чрез ЧСИ и доброволното плащане на просрочените (изискуеми) данъци и такси от неизрядните платци общината очаква приход в размер на около 70 000 лв.

Работното време с граждани в отдел „Местни данъци и такси“ при Община Ардино: от 08:00 до 17:00 часа.

Източник ->