Нова стихосбирка на поета Рамазан Улусой ще бъде представена в Ардино

Гюнер ШЮКРИ

Новата стихосбирка на турски език „Цената на живота“ /„Ömre bedel“/ на поета Рамазан Улусой ще бъде представена в Ардино. Официалната премиера на книгата ще бъде на 13 октомври от 16 часа в сградата на Общинския музей. Организатори на проявата са община Ардино съвместно с читалище „Лъч“ от Горно Прахово и читалище „Любен Каравелов“ от Млечино.

Стихосбирката ще бъде представена от кърджалийската поетеса Хабибе Ахмед. В нея авторъте подбрал най-добрите си стихосбирки. Описва своята носталгия към родния си край, красотата на заобикалящата природа, живота, бита и културата на хората в Родопа планина.Редактор е Саффет Ерен от Ардино, а художественото оформление на книгата е дело известния момчилградски художник Камбер Камбер.

Рамазан Улусой е роден на 18 юли 1949 г. в Горно Прахово. Средното си образование завършва в Кърджали. Още от ученическите си години започва да пише стихове и хумор и сатира. През 1989 година се изселва в Турция заедно със семейството си. Негови стихотворения са публикувани в различни турскоезични медии. Сред по-известните му стихотворения са „Изселниците от селото ми“, „Мир“, „Приятелят ми Илия“, „Две капки“, „Момичетата на Горно Прахово“.

Източник ->