Община Кърджали е домакин на среща за осиновяването

На 29 септември /петък/ Община Кърджали съвместно с Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ /БАОО/ организират среща, част от инициативата „Национални информационни седмици за осиновяване”.Тя ще се проведе от 11 ч. в залата на Бизнес инкубатора, а на нея ще бъде представена книгата на Дора Прангаджийска „Благодаря ти Мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“. В нея авторът й, която е неорайхиански аналитичен психотерапевт и член на БАОО, споделя богатия си опит с осиновени хора, родители, осиновили деца и биологични родители. Ще бъде излъчен и документалния филм „Триъгълник от любов“, създаден по проект на БАОО „Да не отхвърлим за втори път едно дете”, програма „Вяра в децата и семейството“, осъществен с подкрепата на Фондация „Лале“ и Фондация ОУК. Проектът бе награден за „Проект на годината“ през март 2016 г. В този филм са представени лицата на осиновяването и техните житейски истории, съобщава kardjali.bg.



Националните информационни дни за осиновяването, които тази година се провеждат в периода 25.09.-06.10.2017г., се организират за четвърта поредна година. През 2017-та те са под мотото: „Не си сам! Осиновителите сме навсякъде!”.

През 2016 г. БАОО и Община Бургас съвместно организират конкурс за творба, посветена на осиновяването, в който активно участие са взели ученици от ЕГ „Христо Ботев” гр.Кърджали и са класирани на призови места.

На срещата в Кърджали този петък са поканени учениците взели участие в конкурса, кандидат-осиновители, родители осиновили деца, експерти, социални работници, специалисти работещи в социални услуги и др.

Източник ->