Сдружението на Ардинци от Бурса се срещна с бизнесмени от Ардино

Възможностите за бъдещи инвестиции бяха основната тема на разговор между ръководството на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци) в Бурса, които бяха на посещение в Ардино, с представители на местния бизнез.

Земляците от Турция се срещнаха с изпълнителния директор на фирмата за прежди и конфекция „Артекс” инж. Сафет Илязов, както и управителите на „Солак – МС“ Метин Солак и „Панорама 2000″ Ервин Арслан.

„В Ардино има предпоставки за развитие на балнеолечение. Природен дар тук са естествените минерални извори, които могат да се оползотворят. Да се изградят модерни СПА комплекси.“, заяви Айдън Йълмаз. Според него съживяването на вътрешния туризъм трябва да бъде един от основните приоритети за развитието на района. „Ардинчани са разпръснати по всички краища на света, но съм сигурен, че всички копнеят и милеят за родния си край, за близки и приятели тук. Искаме Ардино да расте и да се преобрази през следващите десет години, за да бъде „марка“ в света.“, каза още Йълмаз. В знак на признателност той връчи почетни плакети на ардински бизнесмени.

Гюнер ШЮКРИ

Източник ->