Жълтушенци седми на Национално ученическо състезание за защита при пожари и бедствия

Гюнер ШЮКРИ

Отборът на ОУ „Отец Паисий” от ардинското село Жълтуша с ръководител Наталия Хаджиева се класира на седмо място в 15-то Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.Надпреварата се проведе в Морската градина на Бургас. В него участваха 112 деца от цялата страна, разпределени в 28 отбора. Състезанието, организирано от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Министерството на образованието и науката, премина в две части – теоретична и практическа. Републикански шампион стана отборът на Бургас. Второ място заеха децата от Габрово, а трети е тимът от Шумен. На победителите бяха връчени купа, медали и предметни награди от организаторите на състезанието, а всички участници в него получиха грамоти.

Жълтушенските ученици в състав Гергана Терзиева (кап), Габриела Новакова, Виктория Ангелова и Нели Даматова и тази година представиха достойно областта ни в националния етап на състезанието. Те бяха подготвени в клуб „Млад спасител“ по проект „Твоят час“. Припомняме, че през 2014 година те станаха и Републикански първенец.

От името на състезателите и родителите им ръководителят на отбора Наталия Хаджиева изказва своите сърдечни благодарности към ръководството на община Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад за осигурения транспорт до Бургас и обратно. Тя благодари и на ръководството на ОС на БЧК в Кърджали и на Христо Христов, инспектор по защита на населението в РД „ПБЗН“ в Кърджали за оказаната подкрепа и съдействие по време на подготовката за състезанието.

Източник ->