Ремонтират 14 учебни заведения и детски градини до края на годината за 451 000 лева

В 11 детски градини, две от които в малки населени места на община Кърджали, две учебни заведения и в ОДК Кърджали ще бъдат извършени строително ремонтни дейности до края на тази година. Обявената обществена поръчка за избор на изпълнител вече е в ход, а офертите се приемат до 15 юни, съобщиха от сектор „Обществени поръчки” в общинска администрация.

Предвидените видове работи за обектите по всяка обособена позиция за строителни и ремонтни работи на детски градини и училища в община Кърджали през 2017 година са описани подробно в количествените сметки. Част от тях включват демонтиране на стара дървена дограма, подмяната й с нова от PVC профили със стъклопакет, гипсова шпакловка по стени и тавани, както и работа по хидроизолация на покривни пространства.

Стойността на поръчката е в размер на 450 833.29 лева без ДДС, като тя е разпределена, според предвидения обем ремонтни дейности по 14 обособени позиции. Детските градини „Здравец”, „Орфей”, „Щастие” и „Ян Бибиян” са само една част от предвидените, в които предстоят ремонти.

Обществената поръчка обхваща и подмяна на дървената дограма в СУ „Владимир Димитров –Майстора”, а прогнозната стойност за дейността е в размер на 91 666.66 лв., без ДДС. Ще припомним, че миналата година в учебното заведение бе извършен ремонт на покрива и бе извършена частична подмяна на дограмата в учебното заведение.

Подмяна на дограмата на първи и втори етаж ще бъде извършена и в СУ „Климент Охридски”. С реализирането на обществената поръчка ще се работи и по хидроизолацията на покрива на ОДК Кърджали, като предвидената прогнозна сума за това е в размер на 23 333.33 лв. без ДДС.

Kardjali.bg

Източник ->