Петима оратори от Езиковата гимназия печелят по европейски

Зрелостниците са в трепетно очакване на Държавните зрелостни изпити и предстоящите балове, но за пет абитуриентки от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ Денят на Европа се превърна в двоен празник.

С официална церемония по награждаване на най-добрите творци на есета, стартира хепънингът, посветен на 10-годишнината от приемането на България в Европейския съюз, 60-годишнината от създаването на ЕСФ и 5-годишнината от създаването на Областния информационен център-Кърджали.

Секретарят на община Кърджали г-н Сезгин Бекир и зам.-кметът Тунджай Шукрю връчиха наградите на най-добрите творци, взели участие в конкурса за есе, посветен на Европейското членство на страната ни. Росица Черкезова спечели първо място, а на второ място се класираха Фирдес Шевкет и Сезен Дикме. На трето място бяха отличени есетата на Павлина Милушева и Виктория Димитрова. Поздравления към всички присъстващи поднесе Дора Христова – ръководител на Областен информационен център Кърджали. Тя заяви, че е изключително очарована от младите и талантливи хора, които смело изразяват позицията си и чертаят своите пътища не само из картата на Европа, а са космополити, които търсят предизвикателствата на новото и непознатото. Изтъкна ползите от работата по проекти, финансирани от европейските фондове и поздрави всички младежи, които обичат родината си и са готови да работят за по-доброто бъдеще на България

За празника, над арката и сцената, изградени в парк „Арпезос-Север“ огря майското слънце, и разведри дъждовното небе, за да могат присъстващите да се насладят на изпълненията на участниците в различни школи към ОДК – Кърджали.

Източник ->