6 отбора на СУ „Петко Рачов Славейков“ ще се борят за републикански титли

По традиция СУ „Петко Рачов Славейков“ класира шест свои отбора на републиканските финали на Ученическите игри. Спортните школи на най-голямото кърджалийско училище за пореден път го направиха училището с най-много представени отбори на националния шампионат, които са победители в проведените наскоро зонални първенства. Треньорът Павел Митев ще заведе три отбора по волейбол да се борят за шампионска титла – момчета 5-7 клас, юноши 8-10 клас и юноши 11-12 клас. Треньорът Димитър Георгиев пък повежда към финалите два баскетболни тима – момичета 5-7 клас и девойки 8-10 клас. Треньорът Елин Карабашев подготви момичетата 5-7 клас по волейбол на високо спортно ниво и те заслужено се класираха първи в зоната и ще се борят за златния републикански медал.

След оспорвани състезания в зоните на второ място останаха отборите на „Славейков“ по шахмат с треньор Стефан Павлов и по баскетбол юноши 11-12 клас с треньор Петя Иванова. Много малко не им достигна, за да представят „училището за шампиони“ с осем отбора на финалите.

След двете поредни години, в които СУ „Петко Рачов Славейков“ бе лицето на България в Световните ученически образователни игри в Атина, което е рекорд в историята, училището е на път да постави ново върхово постижение, като за трета поредна година бъде избрано да изпрати свой отбор в гръцката столица догодина.

Източник ->