Открит урок за превенция от зависимости по проект “Мисия СПОРТ”

Открит урок за превенция от  зависимости по проект “Мисия СПОРТ”

 

 

 

 

 

 

В средата ма месец октомври в рамките на проект „Мисия СПОРТ”на  сдружение ОМЕГА, финансиран от Национална програма за изпълнение на младежки дейности от Закона за хазарта се проведе открит урок за превенция от зависимости.

Презентацията  за влиянието върху организма от злоупотребата с алкохол и наркотични вещества и последствията в социалния живот бе изнесена от  представителите на  МБЧК – Кърджали Йоана Георгиева и Станимира Илиева. Повече от 50  младежи на възраст 15-18г от ЕГ „Христо Ботев” бяха  предизвикани да коментират  широката вреда от употребата както и причините за лесното пристрастяване.

Отворената дискусия, водена от Марина Димова, обучител по проекта   изгради  добра основа за диалог  и атмосфера, която спомогна да се коментират адекватните средства за справяне с различните видове зависимости.Младежите изтъкнаха семейната и приятелска среда и  спорта като защитници на здравословния начин на живот.

В края на събитието някои от участниците изразиха желание да се включват като доброволци  в различни  дейности по проекта като споделиха,че трябва по-често да има такива открити уроци,поднесени по разбираем и „младежки” начин.