Младежкото БСП – Крумовград преизбра за свой председател Фатме Токова

Младежкото обединение на БСП – Крумовград преизбра за свой председател Фатме Токова. Гости на форума бяха Милен Филипов – областен лидер на Младежкото обединение на БСП и Костантина Солакова – председател на инициативния комитет, подкрепил кандидатурата на ген. Румен Радев за президент на Република България. На събранието бяха дискутирани проблемите на младите хора в граничните и смесени райони. Като най-тревожни според младежите са :

  • безработицата, поради отдалечеността от големите административни центрове;
  • липсата на перспектива за младите и хората в трудоспособна възраст;
  • обезлюдяването, свързано с това, че след завършване на средното си образование; младият човек е принуден да продължи образованието си и търси своето бъдеще в утвърдените университетски центрове, а вече все по-често и в чужбина.

„ Грижата за тези райони би следвало да е държавна политика, мерките, които предлага БСП за целенасочена инвестиционна програма специално за тези райони, трябва да стигнат до хората, за да може те да направят своя информиран избор, когато дойде време за това.“ – заяви Милен Филипов. Според областния лидер: „ Няма съмнение, че предсрочни избори ще има. Въпросът е КОГА. Правителството и представителите на управляващата коалиция правят всичко възможно те да са съвсем скоро и това налага ние да започнем да си стягаме редиците и да помогнем на хората да преодолеят страха. Страха от това , че ако не гласуват за правилната партия, ще загубят работата си.“

Предстоят събрания и срещи разговори с младите хора в Момчилград, Джебел, Ардино, Кирково и Кърджали.

Източник ->