„Мисия Спорт” мотивира младежи за игри на открито

  В края на месец септември повече от 50 младежи на възраст между 14-19 годи    се включиха в игри на открито по проект „Мисия Спорт” по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по Закона за хазарта на Министерството на младежта и спорта.

В местността край с.Мезек те посетиха тракийската куполна гробница, с възможност за  пешеходен поход и игри на открито. Младежите  търсеха скрито съкровище и чуха интересни факти за крепостта, от която се виждат три държавни граници.  Спортният ден    включваше  игри на дартс, настолни игри, стрелба с лък, фризби, федербал, шах, гимнастика, туистър, дърпане на въже.

Разнообразието от спортни игри и  активност  на открито   повдигна духа на участниците, зареди ги с позитивна  енергия, откъсна ги макар и за кратко от  стреса на забързаното ежедневие.

С тази дейност  от Сдружение „Омега”  апелират към по-здравословен начин на живот – да се движим повече , да намерим  нови приятели и да общуваме  помежду си.

Дейностите по проекта  продължават     с организирането и  провеждането на Спортен полуден “Остави смартфона и спортувай”.