Ученици от Кърджали – първите гости на Народното събрание за 2019-та

Ученици от Кърджали – първите гости на Народното събрание за 2019-та

Ученици от Езикова гимназия „Христо Ботев“ и от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ в Кърджали, които участват в проект „Моето бъдеще в моите ръце“, финансиран по Националната програма за младежта  на ММС, бяха първите гости на 44-ото народно събрание за 2019-та година. Те бяха приети от председателя на парламента Цвета Караянчева.

„Отбелязах, че е важно именно младите хора да имат гражданска и политическа култура и да са запознати с устройството на държавата. Запознах младежите с всички аспекти от дейността на българския парламент и ги уверих, че България има изграден международен авторитет, който трябва да се отстоява с усилията на всички български граждани“, коментира Цвета Караянчева.

Посещението бе реализирано в рамките на обучение, което се проведе в град София и в рамките на което 24 млади хора от Кърджали се обучаваха в два модула – гражданско образование и кариерно ориентиране.

Целта на обучението бе  младите хора да оптимизират уменията и познанията си  в сферата на гражданската активност и кариерна реализация, да бъдат допълнени и развити техните възможности за утвърждаването на младежките потребности.