Нов кабинет по чужди езици зарадва славейковци

Точно в деня на виното и любовта – 14 февруари, учителите на СУ „Петко Рачов Славейков“ отново бяха поканени на нетрадиционен педагогически съвет, този път в кабинета по чужди езици. Директорът Милко Багдасаров ги очакваше с шампанско и широка усмивка в чисто новата, съвременно оборудвана и пълна с литература стая, в която учениците на училището за шампиони ще се обучават на чужди езици. Той премина директно на трета точка от дневния ред и даде думата на „папата“. Недоумението на учителите скоро премина в изненадана радост, когато на интерактивната дъска се появи образа на директора, който честити откриването на кабинета в деня на любовта и виното на няколко различни езици и завърши с думите: „Позволете ми да обявя новия кабинет по чужди езици за открит и да пожелая на всички много успехи – на Вас, на Вашите ученици, много любов и опияняващи резултати“.

Съвременната техника, с която е обзаведен кабинетът, предполага изучаването на чужди езици да бъде възможно най-пълноценно. Заместник-директорът Гроздан Грозев обучи учителите по чужди езици как да я използват. Съраунд системата пък е подарена от Иво Делчев – бивш възпитаник на „Славейков“.

След откриването преподавателите обърнаха специално внимание на красивия фототапет на цяла стена, на който под формата на цветен колаж са изобразени забележителности и типични символи на различни държави по света.

Първи в новия кабинет влязоха бъдещите абитуриенти от 12″б“ клас, които проведоха своя час по английски език в новия кабинет.

Източник ->