Без тежки произшествия и престъпления преминаха празничните дни в областта

Без тежки произшествия и престъпления преминаха празничните дни на територията на областта, съобщава Областната дирекция на МВР в Кърджали. 53-годишен е задържан в полицейското управление в Кърджали, след като на 1 януари около 4 часа разбил входната врата на жилище в града. Проверката по случая е по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

Бързо производство е започнато в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на наркотично вещество. В 16,15 часа на 1 януари за проверка бил спрян лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 30-годишен. Тестът за наркотици на шофьора отчел положителен резултат за марихуана. Водачът отказал проби за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа в управлението и работата продължава разследващ полицай.

63-годишен пострадал при опит да загаси запален комин на къщата си в село Дядовци. Произшествието станало на 31 декември около 15,30 часа. Мъжът получил изгаряния на ръката. Транспортиран е в Центъра за спешна помощ в Кърджали и след обработка на раната бил освободен за домашно лечение. Магазин в село Кирково се запалил на 1 януари около 6 часа. На място са били изпратени екипи на пожарната в Подкова и на участъка в Бенковски за потушаване на огъня. Пожарът унищожил: 140 кв. м покривна конструкция, дограма, бяла и черна техника. Дежурна оперативна група от РУ-Кирково извършила оглед на мястото на произшествието. Няма данни за умишлен палеж. Осем огнеборци от службата в Кърджали гасили запалени треви и отпадъци вследствие на небрежна работа с огън. По пътя Кърджали-Момчилград са изгорели около декар сухи треви, в село Дъждовница били запалени автомобилни гуми. Няма нанесени щети.

Източник ->