РК „Спорт и здраве“ постигна огромен успех на работническия фестивал в Албена

Гюнер ШЮКРИ

Сборните отбори на Работнически клуб „Спорт и здраве“ към Регионалния съвет на КНСБ в Кърджали постигнаха пореден огромен успех в 15-ото издание на Работническия спортен фестивал с международно участие в курорта „Албена“. Кърджалийските спортисти, водени от председателя на Регионалния съвет на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева, се завърнаха с едно първо, едно второ и две трети места, както и третото отборно място от работническия фест.

Кърджалийци се включиха във Фестивала със 76 спортисти, които мериха сили в 10 вида спорт, а именно мини футбол, волейбол, плажен волейбол, тенис на маса, спортен бридж, плуване, дартс, теглене на въже, вдигане на пудовка и стрийтбол. Въпреки голямата конкуренция, нашите състави показаха воля, хъс и себераздаване и успяха да спечелят първото място в състезанието по спортен бридж, второто в отборната надпревара по тенис на маса за жени и третото място по плажен волейбол.

Златното отличие в спортния бридж постигнаха Димитър Разкалински, Мариян Семерджиев, Димитър Лазаров и Димитър Дунгов. Във финалната среща кърджалийци победиха миналогодишния първенец „Мини Марица-изток“. На трето място остана тимът на „Апоел“ от Израел.

Сребърните медали по тенис на маса бяха спечелени от Христина Трайкова (Халиде Йълдъз) и Невин Хасан-Мутлу, възпитанички на школата по тенис на маса от Момчилград. Във финалния двубой те отстъпиха на тима на „Асарел Медет“ от Панагюрище.

В рамките на фестивала се проведоха и срещите от световният шампионат по плажен волейбол на Meждународната конфедерация за работнически и аматьорски спорт (КСИТ). След оспорвани срещи, отборът на РК „Спорт и здраве“ се класира на трето място. Поради техническо съдийско недоразумение, на полуфинала срещу тима на „Индет“ от Мексико, нашият отбор бе неправомерно дисквалифициран. Кърджалийци играха в състав: Димо Петков (кап.), Михал Костадинов, Жоро Симеонов и Станко Радев.

Много добре се представиха и двата волейболни отбора на РК „Спорт и здраве“, които се класираха на пето и шесто място. Особена добра игра показаха волейболистите от Кирково. Сред тях бе и кметът на общината Шинаси Сюлейман.

В индивидуалната надпревара по тенис на маса за жени Христина Трайкова спечели бронзовия медал. Тя победи в малкия финал представителката на „ЗНП“ (Полша) с 3:0.

Председателят на Регионалния съвет на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева сподели, че е много доволна от участието на всички състезатели. „Това е една огромна крачка напред в сравнение с миналогодишното издание. Това е едно признание за развитието на работническия спорт в областта. Повечето професионални спортисти , прекратили активната си спортна кариера, работят и са служители. Целта на нашия клуб е да издири, онези спортисти, които са запазили спортния си дух и да им даде поле за изява. По този начин, те ще дадат пример за младежта, която е пред дилемата – дали дасе занимава със спорт или да завърши престижен университет и да се занимава с престижна работа“, заяви Караколева. Тя изказва искрените си благодарности на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, кмета на община Кирково Шинаси Сюлейман, както и на всички фирми, които допринасят за развитието на работническия спорт в областта.

В надпреварата взеха участие над 1 700 спортисти от 14 страни, които се съревноваваха в 19 спортни дисциплини. Организатори на спартакиадата бяха Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ с председател Десислава Ягодин и КНСБ. Отборът на АЕЦ „Козлодуй“ оглави крайното комплексно класиране

Източник ->