Доброволци „спасиха“ пострадали от пожар в сградата на СУ „Васил Левски“ в Ардино

Гюнер ШЮКРИ

По повод Международния ден на доброволеца – 5-ти декември в сградата на СУ „Васил Левски“ в Ардино се проведе демонстративно занятие. В него се включиха служители от местната Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, членове от новосформираното доброволно формирование към общината и представители от клуб „От сърце“ на Младежкия Български червен кръст при СУ „В.Левски“.

В хода на занятието бе демонстрирано действие на силите и средствата на органите за „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН) и доброволни организации при пожар в обществена сграда, спасяване и оказване на първа помощ на пострадали. Нагледно бе показано на учениците и работа с ръчни противопожарни средства (прахов пожарогасител), както и възможности на пожарната техника. Занятието приключи с беседа за ученици от десети до дванадесети клас.

Главен инспектор Калин Грудев, началник на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Ардино разясни на ученицитесъщността на дейността на Доброволното формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари или извънредни ситуации и отстраняване на последствията от тях, а също така и начините как да станеш член на такова формирование.

Източник ->