Ансамбъл „Българе” ще гостува на Кърджали

Ансабъл „Българе” и спектакълът „Това е България” ще видят кърджалийци на 14 октомври, благодарение на трима приятели – проф. д-р Иван Гаврилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев. За втора поредна година те решават и без никакви уговорки, пристрастия и партийност, подаряват на кърджалийци едно невероятно преживяване. Правят го чистосърдечно, като скъп подарък за празника на Кърджали.

Тримата приятели са свързани с над 40-годишна искрена дружба. Дружба, която слива духовно Дунава с Родопите.

„Живеем във време, когато човешките ценности, добродетели, искреност към хората, истинско приятелство и човещина, като че ли отстъпват на заден план пред материалното и борбата за насъщния, но именно тези добродетели са ни запазили като хора, имащи непосредствена задача да отгледат, възпитат и предадат тези добродетели на децата си и заедно да съхранят родината си, за да я предадат на идните поколения”, споделят в поканата си към кърджалийци проф. д-р Иван Гаврилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев.

„Народният фолклор е живия корен и истинската връзка между поколенията. Ние сме щастливи, не само че го притежаваме, но и че сме го съхранили като уникално и неповторимо в световната култура. Ние дори не подозираме колко много сме дали в това отношение на света”, казват още тримата в поканата до кърджалийци, съобщава kardjali.bg.

„Заповядайте да отворим души и сърца и с гордост да разберем колко много Българският фолклор и България са дали на света!”, ни канят Иван, Ангел и Илчо. Те благодарят на всички, които ще откликнат и на ръководството на община Кърджали за оказаното съдействие при реализирането на идеята.

На 14 октомври /събота/, Ансамбъл „Българе” и спектакълът им „Това е България”, от 19,30 часа пред Дома на културата.

Танцовият спектакъл „Това е България” е първият фолклорен грандиозен проект на „Българе”, създаден през 2003 година. В седем музикални картини разказвачът-чужденец / в ролята –големият български актьор Георги Черкелов/ разкрива богатството и красотата на музиката, песните и танците от седемте етнографски области на България. Като цяло спектакълът запознава зрителя с историята, традициите, културата и несломимия дух на българския народ, поднесен по един нов и нестандартен начин, пише още kardjali.bg.

Източник ->