Танцьори от Кърджали ще представят България в Полша

Танцовият ансамбъл при Общински център за култура и младежки дейности в Кърджали ще представи България на 22- рия Международен фолклорен фестивал в град Олщин, Полша. Нашите танцьори са получили специалната покана на Асоциацията на международните фолклорни фестивали заради високото си професионално майсторство и богат репертоар. Групата се състои от 40 души. Концертите ще бъдат в няколко полски града, в програмата са включили танци от различни етнографски области на България.

Във фестивала от 16 до 25 юли ще участват танцови състави от над 20 държави от Европа.Това е второ пътуване на Танцовия фолклорен ансамбъл при Дома на културата до Олщин, Полша.Танцьорите са гостували с голям успех също в Литва,Чехия, Словакия, Гърция, Южна Корея и други държави .

„ Тръгваме с амбицията да представим достойно нашата страна, ние сме единственият състав от България. Ще бъде доста натоварено, защото условието е всеки концерт да бъде с продължителност час и половина”, сподели директорът на ОБЦКМД Васил Василев, художествен ръководител и хореограф на ансамбъла. Участието във фестивала се реализира и с фанасовата подкрепа на местни фирми, сред които „Пневматика-Серта“ и „Горубсо“.

Kardjali.bg

Източник ->