Новогодишен успех в Берлин за Марияна Бозакова от СОУ ”Отец Паисий”

DSC08321Марияна Бозакова, преподавател по физическо възпитание и спорт в СОУ „Отец Паисий“ – Кърджали, ознаменува с трето място участието си в 39-то издание на новогодишния лекоатлетически крос Berliner Silvesterlauf „Der Pfannkuchenlauf“ в германската столица Берлин. С много настроение, музика и атракции, над 2400 спортисти участваха в традиционния крос на 31.12.2014 г часове преди настъпването на Новата година. На тежко и заснежено трасе, изкачващо се до телевизионната кула, Бозакова пробяга дистанцията23 от 6.5 км. за 33 мин и 40 сек., като с това си постижение заслужи бронзов медал в групата на жени W 45.

Лекоатлетката ни е силно впечатлена от перфектната организация на събитието, създадена от над 300 доброволци в последния ден от годината , както и участието на голям брой ученици в дистанциите за деца и юноши.

В Новогодишната нощ Марияна си е пожелала през новата 2015 година и в България да можем да организираме събития от такъв мащаб.

Гордеем се с постиженията на Марияна Бозакова. От сърце и желаем много здраве, високи спортни успехи и сбъдване на всички мечти.