Малки художници от Кърджали участваха в детско-юношески пленер

mladi-hudojnici-kardjali-odk-1Елеонора Кирекчиева, Мария-Магдалена Делчева и Айтен Памук от Школата по изобразително изкуство към ОДК гр. Кърджали с ръководител Севинч Еминова бяха поканени и взеха участие в IV Детско-юношески пленер „Арт пристан Русе 2015”. Организатори на събитието бяха Община Русе и Училищното настоятелство на СОУ „Хр. Ботев”.

В пленера участваха школи и училища от страната – Казанлък, Габрово, В.Търново, Тутракан, Русе, Кърджали и представители от Румъния.

mladi-hudojnici-kardjali-odk-2Пленерът се проведе от 1 до 5 септември 2015 г. За това време децата имаха възможността да рисуват, снимат и преоткрият уникалната русенска архитектура, природа и река Дунав, да видят и нарисуват забележителностите на града.

По темата „Русе, бряг към различни хоризонти” бяха създадени фотографии и детски произведения на изкуството с различни техники и материали, които организаторите подредиха в изложба на открито в центъра на Русе. Детските произведения ще участват в пътуваща изложба в страната.

Kardjali.bg