Кметът на Ардино инж. Изет Шабан откри фотографска изложба „Лицата на Лондон“

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри фотографска изложба „Лицата на Лондон“ във фоайето на градското читалище „Родопска искра“. Тя представя фотографии на местния фотограф Нуркан Кахраман. Снимките са направени през периода от 2007 до 2008 г. в Лондон. Фотографската изложба е структурирана в три категории. В първата категория авторът показва портрети на хора (лица и очи), във втората гледки на хората от града, а в третата – градски пейзажи. На откриването присъстваше и председателят на общинския съвет Сезгин Байрам.

Кметът инж. Изет Шабан поздрави Нуркан Кахраман за изключително интересните кадри. От своя страна, авторът сподели, че фотографската изложба „Лицата на Лондон“ е била показана досега в Асоциацията на фотографиите в Бурса и Истанбул. „Имам намерение да подаря фотографите от изложбата на местната Многопрофилна болница за активно лечение в името на пациентите – за да се чувстват те още по-добре в болничната обстановка. Нека снимките да красят коридорите в лечебното заведение. Пациентите и посетителите да видят различни картини“, заяви Нуркан Кахраман.

Той е роден през 1982 година в село Правдолюб. През 1989 г. се изселва в Бурса, Турция. Завършил е Университета Гази в Анкара. Работил е в сферата на автомобилната индустрия в Бурса. През 2016 г. заминава за Англия, където работи с научноизследователска и развойна дейност в големите заводи за производство на автомобили „Ягуар“ и „Ленд Ровър“. През 2019 г. се завръща в родния си край. Женен, с едно дете. В момента работи по принципа „Хоум офис“ (Домашен офис) за шведска фирма. Изложбата ще продължи до 9 ноември.

Източник ->