Кметът на Ардино инж. Изет Шабан: Имаме нови идеи за увеличаване на туристическия поток в Боровица

Гюнер ШЮКРИ

„През последните три години в Боровица се вложиха средства от общинския бюджет, както никога досега. Това се дължи на вашата заедност, единство и сплотеност. Освен средства от общинския бюджет, тук ще дойдат още и държавни средства, както и средства по европейските програми. Боровица го чакат още много хубави дни“. С тези думи кметът на община Ардино инж. Изет Шабан се обърна към жителите на селото и многобройните гости на традиционния селищен празник в Боровица. Той подчерта, че в Боровица и района има много голям туристически потенциал. „Вие сами виждате, колко много туристи идват само, за да си направят снимки на красивите меандри на яз. „Кърджали“ край Сухово. Имаме идеи за нови проекти в района, за да увеличим туристическия поток“, заяви инж. Изет Шабан. В своето приветствие към жителите и гостите на Боровица кметът на общината инж. Изет Шабан изказа благодарностите си на всички избиратели от района, които въпреки пандемичната обстановка през 2021 година, отидоха 4 пъти до изборните секции и дадоха своя глас за кандидатите от листата на ДПС в 9-ти МИР в Кърджали. „С вашата подкрепа ДПС стана трета политическа партия в страната. Благодаря Ви от сърце! „На 2-ри октомври предстоят много важни предсрочни парламентарни избори. През последните 13 години лошите управления пречат България да напредва. Страната вместо да върви напред, прави крачки назад. Така ще бъде, докато ДПС не е във властта. Имам усещането, че този път ние ще бъдем част от управлението на страната. Ето това трябва да ни мотивира, за да отидем всички до урните и да дадем отново своя глас за кандидатите на ДПС. Това е голям шанс! Вярвам, че ДПС ще изкара страната от кризисната ситуация, в която се намира. Вярвам, че 2-ри октомври ще бъде нов празник за нас, който ще го празнуваме заедно“, заяви инж. Изет Шабан.

През уикенда в ардинското село Боровица се проведе традиционният селищен празник, който събра жители и гости от близо и далеч. Центърът на китното родопско село се изпълни със стотици хора от околните населени места, вътрешността на страната и изселници от Турция и Западна Европа.

Гости на събитието бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, народният представител от ДПС в 47-ото Народно събрание Адлен Шевкет, председателят на Младежко ДПС-Ардино Реджеб Шакиров и кметове на населени места от района. Тук бе и Алтан Хафъзисмаилоглу, председател на Сдружението за култура и сътрудничество на Балканските турци в Маниса, Измир.

Празничният ден бе открит от кметицата на Боровица Айсел Мехмед. „ Традициите са нашата култура. Наш дълг е да ги поддържаме живи. Тези мероприятия осигуряват нашата заедност и сплотеност. И като наследство от нашите предци, ние трябва да ги предадем на бъдещите поколения“, заяви Айсел Мехмед. Тя изказа искрените си благодарности към всички, които са допринесли за организирането и осъществяването на мевлида и събора.

Празникът на Боровица бе отбелязан с много веселие и настроение. За доброто настроение на гостите и жителите на селото се погрижи местният музикант Гюнай Сакиб от Боровица. В центъра на селото се извиха кръшни хора. В рамките на празника се проведоха турнири по шахмат и бридж белот. Призьорите получиха парични награди и грамоти.

Организатори на проявата бяха кметството, читалище „Климент Охридски” и с подкрепата на местните жители.

Източник ->