Организират среща-пикник на поколенията в Бурса под надслов „Ардински земляци в Бурса“

Гюнер ШЮКРИ

На 12 юни, неделя, в Бурса ще се проведе първа земляческа среща-пикник на поколенията под надслов „Ардински земляци в Бурса“. Инициативата е на Община Ардино със съдействието на побратимената община Нилюфер и Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци).

Преди земляческата среща кметът на община Ардино инж. Изет Шабан ще има приемен ден със съграждани-изселници на 11 юни, събота, от 10:00 до 18:00 часа в сградата на Сдружението на Ардинци. Това съобщи кметът инж. Изет Шабан по време на традиционната работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места.

Кметът инж. Изет Шабан отбеляза, че основната цел на срещата-пикник е за възстановяване на връзката между поколенията от Ардино и Бурса, чрез запознаване с основните ценности на рода, обичаи, предания в поколенията. „Много поколения не познават родните си места на своите родители и предци. Ето защо срещата на поколенията „Ардински земляци в Бурса“ ще бъде ползотворна и ще създаде среда за общуване между поколенията, постигане на социално развитие и създаване на връзки за социална сплотеност“, заяви инж. Изет Шабан. Той уточни, че в тази значима културна проява участие могат да вземат всички хора свързани с Ардино и разпръснати в Турция и страните членки на Европейския съюз.

По време на кметската среща представители на пенсионен фонд „Доверие‘ запознаха кметовете и кметските наместници с работата на пенсионните фондове, правата на хората, които се осигуряват, както и новостите в законодателството.

Източник ->