Успехът е добре изградена рутина, а не случайност

Средата на месец април в Езиковата е много успешен период всяка учебна година, през който атмосферата в гимназията е изпълнена с много радост, гордост и мотивация за още повече успехи. Това е времето на трепетно очакване на важните протоколи от Министерството на образованието и науката с резултатите на учениците от националните кръгове на националните олимпиади. За пореден път и тази година немскоезичните ботевци успешно допълват широката палитра от успехи на ЕГ ”Христо Ботев”.

Забележително е представянето на абитуриента Борислав Енчев в националния кръг на националната олимпиада по немски език, който за пореден път безапелационно доказа, че чрез перфектната подготовка на учениците на Езиковата конкуренцията в национален мащаб е напълно преодолима. За втора поредна година той се класира на трето място в цялата страна във финалния етап на престижната надпревара, като тази година само 0,25 точки го делят от второто място. С отличния си резултат той бе удостоен и със званието „лауреат”, а с получената оценка „отличен 6,00” вратите за повечето специалности на българските висши учебни заведения за него вече са отворени. Този успех не е изненада за никого в училището и е съвсем логичен завършек на успешната образователна кариера на Борислав в областта на немския език. За своите пет години в гимназията той успя да се наложи като безспорен авторитет в национален мащаб и да се превърне в едно от най-разпознаваемите имена чрез спечелването на националния финал на “Четящите лисици” и участието му в международния етап на състезанието, третото му място в националния финал на “Младежта дебатира”, стипендията на Немската служба за педагогически обмен и четирикратното му участие в националните кръгове на олимпиадата по немски език и състезанието на “Клет България”.

Достойни са и наследниците на Борислав в училището като Нурджан Ибрямова от 11. клас, която заема шесто място в националния кръг на олимпиадата, и Едис Наим от 10. клас. Всички те са повод за гордост и радост за ЕГ ”Христо Ботев”, защото защитават достойно както труда на учителите в гимназията, така и името на цялата област. Затова за тях успехът е добре изградена рутина, а не случайност – всички тези постижения са плод на неуморен труд и съвместна работа с техните преподаватели, които въпреки препятствията по пътя си не се отказват да инвестират своя професионализъм и знания в бъдещето на младите хора. То всъщност е основният двигател на качествения образователен процес в Езиковата, чиято цел се изразява в изграждането на едно устойчиво на трудностите младо поколение.

Източник ->